5 norske artister du trenger å høre

5 norske artister du trenger å høre

norske artisterNorge har mange gode artister verden burde høre mer av. Her gir vi en god start, med i hvert fall 5 gode norske artister du ikke kan gå glipp av.

Highasakite

Highasakite har de siste årene utviklet seg til å bli en av Norges aller største band. De spiller store konserter i Norge og i utlandet, opptrer på talkshows og vi hører alltid noen av deres hits på radioen. Bandet ble dannet i 2011, og har fem medlemmer med vokalist Ingrid Helene Håvik som frontfigur. Musikken beveger seg i en indipop-sjanger, som kan strekke seg fra mystiske rolige ballader til mere livlig popmusikk. Bandet har gitt ut 3 album, og standarden er jevnt over veldig høy.

Sløtface

Sløtface (tidligere Slutface), er et ungt norsk band som fikk sitt gjennombrudd i 2015 gjennom P3 Urørt. Etter den tid har bandet vokst seg større og større. Bandet består av fire personer med Haley Shea som vokalist. Sløtface har til nå gitt ut 2 EP´er og 8 singler, i en sjanger som sjanger som ligner pop-punk. Sløtface er også kjent for å ha et spesielt politisk og feministisk budskap i musikken sin.

Frøkedal

Anne Lise Frøkedal debuterte som soloartist i 2015 etter en lengre karriere i diverse band. Allerede året etter ble hun nominert til Spellemannprisen i indie-kategorien for debutalbumet «Hold on Dreamer». Frøkedal lager mørk, majestetisk musikk med et pent og minimalistisk lydbilde der vokalen er i fokus. Musikken hennes, der også gitar er godt involvert, kan minne om en miks av «The xx» og «Highasakite».

Moddi

Pål Moddi Knutsen vil alltid være han spesielle fyren med det store håret, men har de siste årene blitt en anerkjent norsk musiker. Moddi har gitt ut musikk både på norsk og på engelsk. Han vant i 2013 Spellemannprisen i «Vise»-kategorien for det norskspråklig albumet «Kæm va du?». I 2016 gav han ut albumet «Unsongs», som ble nominert til Spellemannprisen, også i klassen «Vise». Albumet er tolkninger av flere «forbudte» sanger og tekster fra verden.

Emilie Nicolas

Emilie Nicolas debuterte som i 2013 med sangen «Pstereo», og i 2014 gav hun ut debutalbumet sitt «Like I´m a Warrior». For albumet vant hun to Spellemannpriser, i kategorien årets nykommer og årets popsolist. Hun skriver, synger og komponerer sine egne sanger i en popelektronika-sjanger som er mystisk og sjarmerende. I januar 2017 ga hun ut sin første utgivelse på over 2 år; singelen «Sky», som er blitt veldig godt mottatt. Emilie Nicholas er også en god liveartist, og har spilt på flere store nasjonale og internasjonale festival.