Tv-serien «Skam» er en storsuksess

Tv-serien «Skam» er en storsuksess

Skam er en norsk ungdomsserie som tar for seg livet til en gruppe tenåringer på «Hartvig Nissen videregående skole» på Oslos vestkant. Dramaserien som først ble vist i 2015 er en nettbasert serie, der du kan følge alt både på nett, og som vanlige TV-episoder. Serien gjenspeiler mange av Norges tenåringers dagligdagse liv og de utfordringene de møter i hverdagen.

Unik vinkling

Tv serien SkamSeriens spesielle vinkling og hvordan temaet settes i de ulike sesongen er noe av det som gjør serien unik. Hver sin sesong følger nemlig hver sin hovedperson tett. På denne måten bli vi ekstra godt kjent med, og glad i, karakterene på en helt egen måte. Samtidig blir det også store forskjeller i tema, handling og persongalleri fra sesong til sesong. På seriens egen nettside finner vi også et eget «Skam-univers», hvor små klipp fra den kommende episoden slippes i forkant. Der finner vi karakterenes helt ekte Instagram-kontoer, og vi kan følge med på hva karakterene chatter om imellom klippene og episodene. Dette har vært en suksess og gjort serien veldig troverdig og lett å leve seg inn i.

Viktige temaer

Temaer som press, utroskap, krangler og russetid er forholdsvis «vanlige» temaer, og ungdommene i serien opplever mye av det samme som annen ungdom kan relatere til. Samtidig er det temaer som oppleves dramatiske og store for enhver enkeltperson som går gjennom dem. Derfor er det fint å kunne leve seg inn i en fiktiv verden og se hvordan seriens populære karakterer løser deres kjæreste- og venneproblemer. Men i tillegg tar Skam også opp store temaer som religion, voldtekt og homofili, som også flere kan relatere til. Skam klarer med dette å sette viktige temaer på dagsorden i samfunnet. Seriens handling både fenger, fanger og utfordrer seeren, noe enhver tilhenger av gode Tv-serier, setter pris på. Musikken i serien har også fått positiv oppmerksomhet, og serieskaperne har vært nøye i valg av type musikk til de ulike episodene og scenene.